ingegrupstra.reismee.nl

Struners van de nacht

Wij dachten gisteravond goed voorbereid opstap te gaan. Op internet hebben we gekeken waar leuke kroegjes zijn en hoe laat je er terecht kan. We lopen ons hostel uit en krijgen meteen een dikke regenbui op ons hoofd die het komende uur ook niet meer over blijkt te gaan. Vol goede moed er een leuke avond van te maken gaan we op pad naar een straat waar drie leuke kroegen schijnen te zitten, dus zal er vast wel wat tussen zitten. Aangekomen en natgeregend in de straat van bestemming blijken de kroegen waar wij op dit moment zo naar verlangden onvindbaar te zijn! Gelukkig komt er iemand aanlopen waar aan ik kan vragen waar wij heen moeten om er een geslaagde avond van te maken. Wat ons erg opvalt en ook deze keer weer, is dat de meeste letten, wanneer je er mee in gesprek komt ze heel geĂ¯nteresseerd in je zijn en je ook graag willen hebben. Deze man bracht ons naar een kroegje in een wijk waar wij Anders als toeristen nooit gekomen waren. Onderweg vertelde hij van alles over de stad en over zichzelf. In Letland zijn ook kroegen die zelfs verboden zijn voor toeristen omdat de bevolking graag een kroeg voor zichzelf wil. Aangekomen in de bar, hebben we de kaart er bij gepakt en heeft hij alle mooie plekken van Riga omcirkeld. Na nog een praatje en een biertje is hij naar huis gegaan en zijn wij weer naar Riga oud gegaan. De meeste kroegen leken helemaal niks en uiteindelijk kwamen we in een kroeg waar wij onze ogen uitgekeken hebben, Finse jongens ontmoet hebben, een Australische man en nog een paar ‘andere’ mensen.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben zijn we op pad gegaan om Riga oud beter te leren kennen. Het is vandaag wel erg koud! Van de man van gisteravond hebben wij een tip gekregen over een grote markt die elke dag van de week open is. Hier hebben wij heel bizarre dingen gezien. Er zijn veel verschillende zalen, een met alleen maar vis, een met alleen maar vlees, een met groente, fruit en kaas en nog twee zalen met van alles wat. Dit was alleen nog maar het overdekte gedeelte van de markt. Buiten waren allemaal vierkante huisjes van 4 bij 4 meter waar per huisje 4 winkeltjes in zaten. Het is echt raar om te zien hoeveel ze daar in proppen met de wetenschap dat het alles is wat ze hebben. Maar dat waren nog niet de ergste verkopers, in Letland heb je veel wegen onder de grond waar mensen staan die plastic tasjes verkopen, een paar truien in de hand hebben om te verkopen, een oude man en vrouw met een weegschaal in de hoop dat mensen daar voor willen betalen. Zwervers heb je natuurlijk in Nederland ook, maar die zijn niet te vergelijken met de mensen hier.

Straks lekker eten in een tentje in de buurt en dan zien wat deze nacht ons brengt!

allerliefste moessie

Toch nog ff een reactie op je nieuwe verslag! Een hele mooie ervaring dus dit land, zoveel verschillende dingen. ben benieuwd wat je morgen allemaal weer beleefd. lekker sliepe voor straks en oant sjen!

Anna

Hee wijffie, wat leuk dat je alweer een verslag hebt gemaakt. Is fijn om zo op de hoogte te blijven van hoe je het daar hebt. Veeel plezier maar weer :-)

xxxx

flaps

Wat beleef je leuke dingen meis!! Nu nog wat beter weer en het is helemaal super voor elkaar!!