ingegrupstra.reismee.nl

Vreemde Fin en verwarrende dagen

De indrukken die ik hier nu allemaal heb, is zo raar. De laatste nacht in Riga zijn wij weer naar de Kabata gegaan, de ondergrondse discotheek. Die nacht daarvoor hebben wij het hier echt super leuk gehad maar nu leek iedereen losgeslagen te zijn. Alle meiden liepen in kleding waarmee ze zo achter een raam geplaatst zou kunnen worden en de mannen liepen kwijlend overal achteraan. Het werd helemaal bizar toen ik met Marjan aan het dansen was en er een kleine man naar me toe kwam lopen en mij vastpakte om mijn middel. Hij zei dat ik met hem MOEST dansen! Daar had ik helemaal geen zin in dus dat zei ik maar daar was hij het niet mee eens! Hij werd eerst boos op mij dus zijn we maar terug gelopen naar Roemer en Angela die aan een tafel zaten te drinken. Niet veel later kwam hij weer naar ons toe en begon hij heel boos en agressief te schreeuwen dat het in Letland onrespectvol is als je een man afwijst en dat we terug moesten naar Nederland! Dit vond ik best eng hoe hij deed. Dus we besloten naar een andere club te gaan waar het wel heel gezellig was, maar toch heeft het de avond verpest.

De volgende morgen zijn wij vroeg opgestaan om met de bus naar Liepaja toe te gaan. Deze reis duurde 3,5 uur dus we waren erg blij dat wij aangekomen waren. Met al onze bepakking moesten we een half uur lopen naar de school waar wij moesten zijn voor onze opdracht. Wij hadden verwacht dat iedereen hier ook goed voorbereid was, maar dat bleek het tegenovergestelde te zijn. We hebben opgesplitst in drie groepen en toen bleken het toch allemaal erg aardige en leuke mensen te zijn. Na lekker kletsen en een biertje zijn wij naar het adres gegaan waar wij de komende dagen blijven couch surfen. Dit had ik ook allemaal heel anders verwacht. Ze had ons verteld dat ze genoeg slaap plaats zou hebben, maar dit viel erg tegen. Iemand kon bij haar in bed en Roemer, Angela en ik moesten met zijn drieën op twee matrasjes van 1,5 meter bij 80 cm. Dit hadden wij toch anders verwacht als iemand zegt dat er genoeg plaats is voor 4 mensen. Helemaal als je weet dat Roemer rond de 2 meter is en ik zelf ook niet klein ben of zo. Op dat moment zaten wij er allemaal even goed doorheen, omdat wij het ondankbaar vonden er meteen over te beginnen, maar ondertussen ook allemaal wisten dat wij dit zo niet 6 nachten vol gaan houden. Voor de nacht zijn wij uitgenodigd voor een haloween party wat echt een leuke uitlaatklep voor mij was! Wij zijn in een tweedehands winkel een outfit gaan scoren en zijn uiteindelijk allemaal in een super fout trainingspak gegaan! Hier is mijn beeld over letten echt veranderd omdat het uitgaansleven hier zoveel beter en socialer is. Het slapen ging beter dan verwacht (misschien ook door de drank haha) maar toch heb ik bij onze host echt het idee dat wij in de middeleeuwen zijn beland. Er is geen koelkast, maar twee seconden warm water onder de douche en het is gewoon allemaal heel vreemd hier. Maar ik denk dat dat niet te beschrijven is, dat je dat gewoon moet mee maken om het te snappen. Voor mij is deze ervaring echt heel nieuw en ik denk dat ik ook anders thuis kom dan dat ik hier heen ging, het doet wel veel met je om tussen onbekenden te zijn en toch je emoties wil delen. Na deze trip spreek ik in ieder geval veel beter Engels! Eind van de dag praat ik nu vaak al per ongeluk tegen de Nederlanders in het Engels.

Anna

Tjee meis dit is wel even heel wat anders dan ons luxe leventje hier he! Kan me voorstellen dat het vreemd is en verwarrend, maar het is wel goed om eens te ervaren hoe anderen leven he.

Ik weet zeker dat jij in staat bent er altijd wat leuks van te maken meissie !

Veel plezier nog en xxxx,

Flaps en Anna

P.s. Doe je mee met Sinterklaas hier??? Lootjes trekken, kadootjes, surprise, gedicht en gourmetten :-D

Oom Sjorski

Het doet mij deugd te vernemen dat je mijn raad Njet sloski, nii yska (niet op sloten komen waar geen ijs op ligt) ter harte hebt genomen en de opdringerige Let heb letten staan.